Post van Nikki Olyve op Instagram van dinsdag 2 juni: 
Ik richt me bij deze weer tot mijn witte vrienden, familie en volgers. Op school hebben we nooit hoeven leren over onze bevoorrechte kansen in de maatschappij vanwege witte privilege. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je je verdiept in jouw persoonlijke rol binnen het systeem van racisme waar je helaas maar waar een onontkoombaar onderdeel van bent. Witte mensen zijn aansprakelijk voor de instandhouding van het racistische systeem en dus verantwoordelijk voor de ontmanteling ervan. We zeggen niet dat je leven niet ingewikkeld is, het gaat erom dat je niet naast alle bullshit wat het leven ons allemaal brengt, elke dag nog met extra lasten te dealen hebt omdat je wordt gediscrimineerd vanwege de tint van je huid. Probeer door middel van zelfreflectie na te gaan welke geïnternaliseerde vooroordelen de media en educatie op jou heeft gehad en welke handelingen van (onderhuids)racisme daaruit zijn voortgevloeid. Ik vraag je om je te verdiepen in de Nederlandse geschiedenis van kolonialisme, imperialisme en slavernij, boeken te lezen over racisme en wit privilege en te LUISTEREN naar mensen hun persoonlijke ervaringen. Don’t éver say the N-word, zwarte piet is racisme, don’t touch a black person’s hair, vraag niet naar mensen hun ‘afkomst’, rot op met je kut grapjes en smoesjes and. so. on… Swipe naar rechts voor een educatielijst van @goodgoodgoodco en je mag me ook altijd een bericht sturen voor vragen. En laat me weten als je zelf nog tips voor mij hebt, want ook ik blijf mezelf elke dag educaten aangezien iets als de term ‘woke’ niet bestaat. Het blijft een levenslang proces van selfimprovement en deconstruction of the Mind vanuit solidariteit en respect naar je mede mens toe.
#blacklivesmatterNL
–> Click here to see the post.
Post van Nikki Olyve op Instagram van woensdag 3 juni:
White people please repeat after me:
White privilege is thinking something is not a problem because it is not a problem to you personally.
White people are responsible for creating racism and white supramecy and therefore obliged to dismantle it.
Being neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor.
It is not enough to be quietly non-racist, now is the time to be vocally anti-racism.
White silence is white consent. White silence is violent. .
Thank you @kozwartepiet and @blackqueertransresistance for organizing the protest.
#blacklivesmatter
#blacklivesmatterNL

#nojusticenopeace

–> Click here to see the post on Instagram.